Blur – The Universal

24/05/19

Vi skriver 1995. Britpoppen peaker med Blur’s og Oasis’ indædte (fingerede) kamp om at toppe hitlisterne og teenageværelsernes cd-bunker. Alle kneb gælder: gennemførte videoer, storladen instrumentering og beatleshår.

The National – I Am Easy to Find

19/05/19

Det er næsten ikke til at kende The National på deres ottende album ‘I Am Easy to Find’. Forsanger Matt Berninger træder et skridt tilbage og giver plads til en række kvindelige sangere. Pladen er produceret af filminstruktør Mike Mills, som sideløbende skabte kortfilmen af samme navn med Alicia Vikander i hovedrollen.

Purple Mountains – All My Happiness is Gone

17/05/19

I 2009 varslede forsangeren for Silver Jews, at han var færdig med at lave musik. Det var han heldigvis ikke, så her 10 år senere ruller 52-årige David Berman atter den sorte løber ud og inviterer indenfor i sit små-dystre og hudløst ærlige univers.

Laid Back – Healing Feeling

10/05/19

Solskinsdrengene John og Tim har gennem 40 år leveret lykke på musik-recept med kæmpe-hits som ‘Sunshine Reggae’, ‘Bakerman’ og ‘White Horse’. På deres nye album fortsætter de den tilbagelænede, vuggende heling.

The Blaze – Heaven

2/05/19

Nu får ugens elektroniske drejning et nøk opad. The Blaze inviterer på 2018-albummet Dancehall på frokost i det grønne med baby og bønne.

Kim Larsen – En Brøkdel Af Et Sekund

26/04/19

Kim Larsen har leveret 50 års soundtrack til danmarkshistorien. På det posthume album kommer vi omkring livets endelighed, overgangene, skæbnemøderne og de fine øjeblikke. Her er et af dem, hvor de smukke unge mennesker atter indtager byen uden tanke på morgendagen.

Gnags – Når Robotterne Kommer

24/04/19

Når robotterne kommer, må vi klare os på charmen, synger Peter A.G. på Gnags’ 23. album. Med sine 66 år klarer han lige grand old man cuttet og sørger med resten af bandet for højt humør, fremadskuende maskinstormeri og Gnags dancing.

Vampire Weekend – Unbearably White

19/04/19

På vej ud af et forlist forhold mister verden mening for vores helt. Det sneklædte bjerg er ikke længere uendelig skønt og det blanke papir er ikke fyldt med muligheder. Begge fænomener er nu bare ubærligt hvide på denne fine pop-perle fra New Yorker-bandets kommende, fjerde album.

Tom Jones – Two Brothers

10/04/19

Kulturprogrammet AK24Syv berettede i dag om familiestriden mellem de to ølbrygger-tvillinger bag Mikkeller og Evil Twin. Indslaget afsluttedes med dette fine covernummer om to brødre, der drager i krig på hver deres side, den ene i gråt og den anden i blåt.

Her’s – What Once Was

2/04/19

Liverpool-duoen Her’s nåede kun at udgive to album fyldt med spilleglæde og genremæssig opfindsomhed, inden de alt for tidligt blev revet bort i sidste uge. Vi lever alle under det ufattelige vilkår, at vi vil dø og inden da miste og længes mod det, der engang var.

Mac DeMarco – Nobody

30/03/19

Forløberen til det kommende album ‘Here Comes the Cowboy’ er en underspillet sag, hvor Mac DeMarco reflekterer over det væsen berømmelsen har gjort ham til. Med 29 år i bagagen og ingen vej tilbage til et nobody-liv ude af offentlighedens søgelys er det på med hatten og ud over stepperne.

Tame Impala – Patience

27/03/19

I 2015 udgav Kevin Parker med Tame Impala mesterværket ‘Currents’. Efter 4 år er der nyt fra multi-instrumentalisten Parker, som lægger ud med henkastet at spørge: Has it really been that long?

Claus Hempler – Jeg Drømmer Om En Sang

22/03/19

Denne fredag bringer nyt fra den fynske crooner – nu på dansk. I 2004 sang han ‘Alle ved besked’ på Nørlunds Leonard Cohen-hyldestplade, og her er vi i samme boldgade, hvor et fast hook beklædes med bristende billeder og bid.

Barselona – Fra Wien Til Rom

19/03/19

Barselona udgav i fredags hele 20 sange fordelt på to album. Det lyse og poppede Hjertebank, og det mørke og rockede Legebørn. Videoen er fra P3 Guld på DOK5000 i Odense, hvor de to unge alkymister med en dråbe tilbage laver vin til rom.

Love Shop – Århundredets Sekund

14/03/19

Love Shop udgav i fredags deres tolvte langspiller. Her på Århundredets Sekund går der lækker-dyster retro-sci-fi i den. “Elektro blå” rimer på “maske på”, inden det erkendes at uden smerte er der intet hjerte og heller ingen glæde.

The xx – Intro

10/03/19

Dagens Sang er tilbage og har fået Jon Esbjerg Kristoffersen med ombord. Det bliver spændende at høre, hvad Jon lytter til.

Aidt/Nørlund – Prospect Park

9/03/19

I byen og parkerne bevæger den efterladte sig rundt og leder efter den afdødes latter og smil. Det findes ikke længere, men eksisterer det bare lidt, eksisterer det her, hvor vi var sammen.

Kevin Morby – Harlem River

7/03/19

Livet er nogen gange hårdt, som en diamant. Så nogen gange må man bare lade sig flyde med, som en flod. Måske ender man med noget meget værdifuldt, som en diamant.

Søren Huss – Et Hav af Udstrakte Hænder

23/11/17

Søren Huss formidler på dansk så man lytter – til fortællingen, sproget og de følelser han prøver at få i tale. Sidste fredag kom hans tredje dansksprogede album, ‘Midtlivsvisen’. Her er vi dog tilbage på solo-debutten i 2010.

Bisse – Se Frem

9/11/17

Næstsidste nummer fra Bisses personlige, private men vedkommende album “19. 6. 87”. Som en art dannelsesroman undersøges barndommens land, kulturhistorien, familierelationerne og selvets evne til at være til, blive lost og genfinde sig selv ved både at se tilbage, se sig omkring og se frem.

Beck – Wow

13/10/17

I dag udkommer ‘Colors’ – den 12. plade fra Beck. Kunstneren, trendsætteren, scientologisten. Den får minimum et par rotationer i efterårsferien.

The Killers – The Man

3/10/17

Alfasinglen fra Las Vegas-bandets femte album ‘Wonderful Wonderful’. Brandon Flowers fyrer den af som den uovervindelige, ureflekterede mand.

Bisse – Bjælkehuset 19. 9. 7

28/09/17

Bisse udgav i fredags albummet ’19. 6. 87′. Her på ‘Bjælkehuset 19. 9. 7’ ser han som 30-årig med den 20-åriges øjne tilbage på barndommens lange sommerhusdage til lyden af The Cure’s ‘Disintegration’ (1989).

Susanne Sundfør – Reincarnation

19/09/17

Norsk singer-songwriter i verdensklasse. Her er det sang nr 2 fra det nye album ‘Music For People In Trouble’. Hun gæster Danmark på torsdag i DR Koncerthuset.

The National – Day I Die

8/09/17

The National har udgivet deres syvende album, Sleep Well Beast, i dag. Her er det sang nr. 2 med nostalgiske referencer til øjeblikke i det levede liv og sange fra bandets bagkatalog.

Bisse – Legeaftale

7/09/17

Bisse stiller det helt store spørgsmål på andensinglen fra det kommende barndomsalbum: vil du ikke hjem og lege?

London Grammar – Oh Woman Oh Man

10/06/17

London-trioen har netop udgivet deres andet formidable album. Lyden er unik, men jeg har det med deres tekster som med deres koncert til Heartland Festival: det kan de gøre bedre.

Bryan Ferry – Slave To Love

29/05/17

Forsangeren fra Roxy Music spiller på Heartland Festival på søndag kl. 22.30. Der er stadig få billetter. Ingen aftaler til mig mandag morgen, tak!

EL VY – No Time To Crank The Sun

24/05/17

Måske pladens bedste sang. Om ikke at stå stille. Om at tage chancer. Om at vide, men ikke kunne forhindre. Om ikke at vide, før det er for sent. Om Matt Berningers ægteskab.

EL VY – Paul Is Alive

17/05/17

Dystert, ironisk og lækkert om at være til stede nu og her i ens egen fortælling og tid – og ikke i alle mulige andre nu’er, steder og fortællinger.

Gorillaz – Andromeda

11/05/17

Damon Albarn har til Song Exploder fortalt, at ‘Andromeda’ er inspireret af Michael Jackson’s ‘Billie Jean’ og Hall & Oates’ ‘I Can’t Go For That (No Can Do).’

Hall and Oates – I Can’t Go For That (No Can Do)

10/05/17

Langtidsholdbar kvalitetsmateriale fra 80’erne, som har inspireret Gorillaz til danse-elegien ‘Andromeda’, og første vers er samplet af The xx på ‘On Hold’ og Simply Red på ‘Sunrise’.

Eddie Vedder – Society

9/05/17

Forsangeren fra Pearl Jam spiller Heartland Festival i pinsen. Her er det ‘Society’ fra hans solo-debut, som var soundtrack til den rørende film ‘Into The Wild’.

Mac DeMarco – My Old Man

8/05/17

Min kæreste, vores halvandetårige søn og jeg har ikke altid samme musiksmag. Albummet ‘This Old Dog’, som udkom i fredags, er vi dog alle begejstrede for.

Mac DeMarco – One More Love Song

5/05/17

Der er ikke meget tro på kærligheden i denne ‘love song’ fra albummet ‘This Old Dog’. Men med så fint et lydbillede, fornemmer man et spinkelt håb.

Cigarettes After Sex – Apocalypse

29/04/17

Forsangeren i Cigarettes After Sex hedder Greg Gonzalez. Her laver han en perfekt Lana del Rey med hooket “Got the music in you baby, tell me why”.

Craig Finn – Tracking Shots

27/04/17

Tredjesinglen fra albummet “We All Want The Same Things”, som har mange fine perler og har været ugens uundgåelige her på matriklen siden udgivelsen.

The Blaze – Juvenile

26/04/17

The Blaze har udgivet to formidable videoer. Til dette track må vi selv danne billederne.

Mew – Twist Quest

25/04/17

Mew’s syvende album, Visuals, udkommer på fredag d. 28/4. Her er det den fine, forvirret forførende tredjesingle.