She & Him – The Christmas Song

21/12/19

Dagens Sang går på juleferie og er først tilbage til februar. Indtil da må du holde dig sund og munter. Happy Holidays!

Nicole Atkins – Blue Christmas

20/12/19

Nicole Atkins er desværre aldrig rigtig blevet et hit i Danmark trods hendes store stemme, smækre guitarspil og velskrevne tekster. Her giver den kronisk cool rockcrooner fra New Jersey sit take på Elvis Presleys juleklassiker. Blå jul til alle.

The Raveonettes – The Christmas Song

19/12/19

Det er ikke jul, før Sune Wagner og Sharin Foo har givet deres besyv med. Guitaren tilsluttes forstærkeren, lysene tændes, træerne udstilles og julemanden kommer til byen med pailletter i håret.

Low – Just Like Christmas

16/12/19

Low er på turné, kører fra Stockholm i snevejr, rammer Oslo, farer vild og kæmper med at få tændt op under julestemningen. Men det lyder godt.

Svaneborg Kardyb – Knob

13/12/19

Hvis du skal sidde fast i en elevator i dag (man ved aldrig), så er dette ikke det værste stykke elevatormusik at have kørende i ørene. To unge, danske jazzkometer, der gør ventetiden lidt sødere. Bare hæng i, hjælpen er på vej.

Soulsavers – Revival

12/12/19

Det er snart jul, så vi stikker poterne i vejret, lukker herren ind og venter på genkomsten. Imens tænder vi op for gospel og fylder kirken ud med et par engelske slowcore Sjælereddere.

Cass McCombs – County Line

10/12/19

Cass McCombs beretter om at vende hjem til et sted, man har forladt, blot for at erfare, at intet er som det var engang. Det er savn og ugengældt kærlighed pakket ind i orgel og efterår. Det er lækkert.

Kevin Morby – Slow Train (feat. Cate Le Bon)

6/12/19

Lad Kevin Morby massere dine øregange med melodisk folk rock terapi fra Texas. Noget med blød guitar, blød vokal og bløde fornemmelser af at vente på et langsomt tog, der allerede er kørt. Typisk…

Timber Timbre – Hot Dreams

5/12/19

Når julevejret svigter, er det tid til at søge ly for vind og vejr indenfor med hede drømme fra Timber Timbre, som skruer ned for tempoet og op for saxofon-outroen i denne lumre slowdance perle. Enjoy.

Agnes Obel – Fuel to Fire (David Lynch remix)

4/12/19

Anges Obels fine, spinkle kompositioner får et ordentligt skud Twin Peaks, når selveste David Lynch svinger remixstokken. Og det gør han mørkt og mesterligt på Fuel to Fire.

Tame Impala – It Might Be Time

3/12/19

It might be time for et nyt album med Tame Impala, og det rammer os i smasken efter nytår. På denne singleforløber kastes psykedeliske 70’er toner, pop og elektronisk gøgl op i luften for at falde ned som en smækker og dansabel sang om tidens og menneskers forgængelighed.

Lydmor – LSD Heart

29/11/19

Vi snupper endnu et nyt udspil fra arsenalet af danske efterårshits. Jenny Rossander, med det velklingende alias Lydmor, er tilbage med hårde elektroniske beats, autotune, dystre lydbilleder og en video fyldt med gamle mænd.

Blaue Blume – Someday

28/11/19

De eminente starutter i Blaue Blume er ude med et nyt album, som trækkes i en mere synth-orienteret retning. Herfra skal vi høre mesterværket Someday, der kalder på alverdens superlativer.

Shanghai – Smoke and Mirrors

27/11/19

Før Niels Brandt væltede teenageværelser, festivaller og fyldte arenaer som frontmand i Minds of 99, buldrede han løs i duoen Shanghai. Et voldsomt undervurderet projekt, som i den grad fortjener en genopfriskning.

The Minds Of 99 – Som Fluer

26/11/19

Minds of 99 er her, der og alle vegne. Netop nu kaster de om sig med nye singler og dermed mere skyts til fællessang på diverse festivaller og udsolgte koncerter. Hitsne flyver rundt som fluer.

The Flaming Lips – We A Famly

23/11/19

Et umage par finder formen, når Flaming Lips hiver Miley Cyrus ind fra sidelinjen og går fuld pop for hele familien.

Nick Drake – Riverman

22/11/19

Nick Drake viser her, hvorfor han er en af de mest indflydelsesrige singer-songwriters gennem de sidste 50 år. En rolig guitarnerve, stemningsmættede strygere og ikke noget pjat.

Bon Iver – Hey, Ma

19/11/19

På deres nyeste skive disker Bon Iver op med en opfordring om at ringe til mor. Den er hermed givet videre. Komplet med masser af loops, samples og elektroniske tryllerier. “Hej mor”.

Wilco – Hell Is Chrome

15/11/19

Det kronisk alternative og eksperimenterende Chicagoband, Wilco, beretter her om at tage djævlens hånd og følge med til helvede. Der er slet ikke så tosset. Alt er fint… og forkromet.

Cass McCombs – Brighter!

14/11/19

November kan føles lang og mørk. Cass McCombs ved det og kalder på varme og mere lys. Lysere guitar, lysere had og lysere kærlighed.

Kira Skov – I en verden så urolig

13/11/19

Kira Skov har sendt en ny plade på gaden – hendes første med egne tekster på dansk – som blander hendes karakteristiske, soulfyldte melankoli med nye lydbilleder fra bl.a. Trentemøller, som har haft fingrene i produktionen. Det er der bl.a. kommet denne fine single ud af.

Efterklang – Swarming

11/11/19

Vi roder rundt i posen med 15 år gamle godter og hiver et sprødt stykke med Efterklang op. Udløbsdatoen overskrides aldrig.

David Bowie – Heroes

9/11/19

Vi markerer 30-årsdagen for Berlinmurens fald på den eneste rigtige måde. Berliner Bowie med en af verdens største sange: Heroes.

Psyched Up Janis – Vanity

7/11/19

Det er nu 30 år siden, de danske konger af støjrock, Psyched Up Janis, debuterede på scenen. Det markerer de i disse dage ved at turnere rundt og velsigne fans og følgere med distortionguitar, intens basgang og tunge trummer. Som på denne grungeperle fra 1994.

Bisse – FONTEX

5/11/19

I dag trænger vi til en omgang Bisse med gang i. Det får vi i form af en solid dosis Fontex til at dulme angsten og depressionen – direkte fra pilleglasset til øregangen.

Leonard Cohen – Happens To The Heart

4/11/19

Om et par dage er det tre år siden, Leonard Cohen gik bort. Men det betyder ikke, at vi ikke længere bliver beriget med nyt fra mesterens hånd. Senere på måneden lander et nyt album, og det lyder til, at han blev ved med at skrive mesterværker til det sidste.

Maarja Nuut – Kuud Kuulama

1/11/19

Nu bliver det smalt… og estisk. Violinist og sanger Maarja Nuut blander klassisk med estisk folkemusik og fremtryller magiske lydspor, som er ligeså smukke, som de er uforståelige.

Bremer/McCoy – Dråber

31/10/19

Bremer/McCoy er en dansk duo, der spiller melodisk “dub-jazz” og repræsenterer en af de mange nye retninger, der i disse år præger jazzgenren. Deres nye album, Utopia, er netop landet og hiver os med ind i et cool og drømmende univers, man gerne vil blive i.

Amason – Yo Don’t Have To Call Me

30/10/19

Sverige og god musik hænger uløseligt sammen. F.eks. har den smækre kvintet Amason lige udgivet deres andet album, som er spækket med skæve og originale produktioner. Det er jävla bra.

Massive Attack – Angel

29/10/19

Dagens loppefund er gravet frem fra retrokassen med mærkatet “Massive Attack”. Massivt lydangreb går nemlig aldrig af mode. Det samme gælder simple tekster om kærlighed.

The Cure – Pictures Of You

24/10/19

Efteråret med sine kulørte blade, grå morgener, blæsende eftermiddage og lange aftener kalder på The Cure. Længere er den ikke.

Sparklehorse – It’s a Wonderful Life

23/10/19

Det alternative 90’er-rockband Sparklehorse toppede med albummet It’s a Wonderful Life – små ti år før frontmand Mark Linkous begik selvmord. Hans farvel gav nyt liv og ekstra melankolsk præg til titelnummeret, som stadig står stærkt.

Low – Especially Me

22/10/19

Den ikoniske “slowcore” trio Low leverer dagens sang med denne formidable sag fra 2011, hvor alle absolutte svar og ideologier forkastes. Tilbage står en skrøbelig vokal og et flot lydbillede. Mere har man ikke brug for.

Chromatics – You’re No Good

21/10/19

Indie synth-pop bandet Chromatics har efter syv års pause sendt deres femte album på gaden. Singlen You’re No Good disker op med drømmende toner, der passer til både dansegulvet og den vippende fod under kontorbordet.

Sarah Klang – Creamy Blue

19/10/19

Til januar kaster den svenske diva Sarah Klang sig over Lille Vega med adskillige priser og hype i bagagen samt et nyt album, der er lige på trapperne. Herfra får vi det cremede, blå titelnummer.

Angel Olsen – All Mirrors

16/10/19

Angel Olsen er tilbage med et spritnyt album, hvor hun tæppebomber dine øregange med strygere, slagtøj og elektronisk wellness. Resultatet er 11 velskårne, små symfonier, som burde kunne sætte masser af farve på dit efterår.

Clairo – Sofia

15/10/19

Den blot 21-årige singer-songwriter fra Atlanta udgav for nyligt den prægtige popperle “Immunity”. Hun rammer Lille Vega den 18. december, men indtil da kan pladen snildt sættes på repeat hjemme i stuen.

Blur feat. Francoise Hardy – to the end ( la comedie )

14/10/19

Dagens finurlighed står Blur for. De besluttede sig i 1995 for at genindspille et af deres bedste numre til dato og allierede sig i den forbindelse med den franske legende Francoise Hardy til udarbejdelsen af en charmerende og frankofil omgang kitsch.

M. Ward – Poison Cup

12/10/19

Dagens soniske sukkerknald leveres af M. Ward (fra bl.a. Monster of Folk og She & Him), der serverer en giftkop fyldt med bittersød kærlighed. Rigtig god weekend!

Charles Rumback & Ryley Walker – Half Joking

11/10/19

Så skal der fandme hygges. Jazzmusikeren Charles Rumback og singer-songwriteren Ryley Walker har slået sig sammen og leverer her alletiders underlægningsmusik til din efterårsdag. Ingen lyrik, bare en lækker melodi.

Nick Cave – Galleon Ship

10/10/19

Fra PJ Harvey i går til hendes ekskæreste, Nick Cave, i dag. Han tog fuglen på de fleste og smed pludselig det 17. album med The Bad Seeds på gaden i sidste uge. Her graver Cave videre i tabet af sin søn med smuk poesi pakket ind i synthbaserede symfonier og begår endnu et mesterværk.

PJ Harvey – Catherine

9/10/19

Übercool PJ Harvey fylder 50 i dag. Det fejrer vi med en smækker sag fra bagkataloget, hvor en spinkel sang om kærlighed og jalousi får en tung, mørk melodi at boltre sig i. Happy indie birthday.

Trentemøller – Even Though You’re With Another Girl

6/10/19

Den skandinaviske, mørke fyrste af elektronisk melankoli leverer her en af sine ældre sager om at holde (forgæves) fast i gammel længsel og kærlighed. Josephine Philip spæder til med fin vokal og ønsker dig god søndag.

Twin Shadow – Little Woman

4/10/19

Den dominikanske multikunstner, førsteelsker og stilikon, Twin Shadow, invaderer Dagens Sang med en omgang let erotik tilsat masser af synth og video, der pleaser 80’er hjertet.

Majical Cloudz – Downtown

2/10/19

Canadiske Majical Cloudz eksisterede desværre kun i seks år, men formåede bl.a. at kaste det elektroniske mesterværk ”Are You Alone” af sig. Herfra skal vi downtown med en smuk melodi om besættende og hovedkulds forelskelse.

Juniore – Panique

30/09/19

Alt lyder bare bedre på fransk. Også indie pop med psykedeliske 60’er vibes og surfguitar. Nyd en kop god kaffe og en croissant, og gå så i Panique på stuens dansegulv med de tre femme fatales fra Juniore.

Hauschka – Train Journey

28/09/19

Lørdag står på togrejse med komponisten Hauschka, der her leverer ”Tysk Tangent Terapi” fra soundtracket til filmen Gut gegen Nordwind. Så er det bare ud at se med DSB (eller Deutsche Bahn). Gute Reise.

Junius Meyvant – Cherries Underground

27/09/19

Tempoet bliver skruet ned, og hyggen foran pejsen bliver skruet op med en omgang islandsk folk/blues. Tag uldtrøjen på, imens Junius Meyvants soulfyldte stemme sætter tonen for weekenden.